nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Pujol denuncia pressions per situar «l'estatut a un nivell encara més baix»

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, va afirmar ahir amb motiu del 67è aniversari de la mort de Francesc Macià que l'actual Estatut d'Autonomia «no és bo tal com s'intenta aplicar» i va assegurar que «rebem pressions per situar-lo en un nivell encara més baix».

Pujol, que va efectuar la tradicional ofrena floral davant la tomba del president Macià al cementiri de Montjuïc, va explicar que l'Estatut de 1932 «no era bo» però si s'hagués pogut aplicar en el seu moment «ara tindríem un país més sòlid». «Si davant fenòmens com la Guerra Civil, la Guerra Mundial, els canvis econòmics, les grans immigracions i els avenços de les noves tecnologies haguéssim pogut aplicar l'Estatut, el país hauria avançat més», va afirmar el president.

El líder nacionalista va reiterar la «pressió reductora» a la qual, en la seva opinió, està sotmès l'actual Estatut i va voler deixar clar que «per això demanem més». Jordi Pujol, a més, va manifestar que davant d'aquesta «pressió», s'ha de saber actuar «amb tenacitat i sense perdre la calma, com feia Macià», perquè només d'aquesta manera «anirem a poc a poc millorant el nostre país».

Pujol va destacar el caràcter patriota del president Macià, així com la seva capacitat per «connectar amb la gent», i va emplaçar els catalans a mantenir «aquesta espècie de foc interior que Macià va transmetre i va saber recollir». Segons el president de la Generalitat, «és necessari sentir el país, estimar-lo, i això, barrejat amb la racionalitat i la tècnica, pot impulsar el país». El líder de CiU també va remarcar la capacitat que tenia Macià «per aguantar moments difícils» i treballar a llarg termini.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris