algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El missatge del rei causa malestar als partits bascs

El PNB afirma que «fa 25 anys que diu el mateix» i EA i IU-EB el troben decebedor

El missatge de la Nit de Nadal del cap de l'Estat, Joan Carles de Borbó, i l'al·lusió al terrorisme i les seves solucions va fer palesa la divisió de punts de vista que regna sobre el tema. El cap de l'Estat havia assegurat que «el fenomen inhumà» del terrorisme «perviu, però no sobreviurà». «Veurem la seva fi i per això continua sent imprescindible el compromís i la unitat de totes les forces democràtiques i la fermesa de tots en la defensa sense fissures del nostre Estat de Dret i dels valors en els quals es fonamenta», va subratllar.

Joan Carles de Borbó, després de destacar que Espanya és «una democràcia que podem considerar plena i madura», va lamentar que «desgraciadament» encara pervisqui «el fenomen inhumà del terrorisme, expressió del fanatisme més cruel i la negació dels drets humans i dels valors de la llibertat». «Perviu, però no sobrevivirà, vos ho assegur», va asseverar.

Entre les reaccions aduladores destacaren les del portaveu estatal del Partit Popular, Rafael Hernando, que va assegurar ahir que el missatge és «positiu i esperançador» sobre el terrorisme, i les del portaveu del PSOE, Jesús Caldera, qui destacà ahir la «crida a la unitat» que féu el cap de l'Estat, expressant la seva esperança perquè «la resta de forces polítiques cooperin el més prest possible per aquesta unitat».

Ara bé, el portaveu del Grup basc en el Congrés, Iñaki Anasagasti, va retreure que utilitzi «la mateixa terminologia que va fer servir Aznar en el Congrés dels Diputats, quan va anar a explicar la cimera de Niça». A més, va reiterar que, pel que fa a la condemna del terrorisme, «el rei, desgraciadament, du 25 anys dient el mateix, perquè és que ETA continua existint, llavors, crec que potser faltà un discurs menys genèric», i afirmà que la clau és «com acabar amb aquest fenomen».

Anasagasti va recordar al cap de l'Estat que el PNB no discrepa del seu discurs contra ETA, però va afegir que les «unitats sense fissures» de les quals va parlar en el seu discurs «es treballen, es consensuen i es negocien, no s'imposen». «S'ha de treballar molt entre tots per aconseguir aquesta unitat», puntualitzà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris