algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Zapatero exigeix la mediació de Pujol davant el PNB

Jordi Pujol no es compromet a res, però afirma que «pren nota del desig i l'opinió»

81754

Pujol s'entrevistà ahir, per primer pic, amb Rodríguez Zapatero en el Palau de la Generalitat.

Jordi Pujol s'entrevistà ahir amb el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, en el Palau de la Generalitat. El líder socialista demanà a Pujol que «justament perquè compta amb aquesta comunicació amb el que representa el PNB, seria positiu que hi hagués alguna translació de reflexió» des de CiU als nacionalistes bascs.

«Crec que CiU pot jugar aquest paper», prosseguí. «El senyor Pujol m'ha escoltat, no l'he vist que discrepàs d'aquesta crida a aquest paper que pot desenvolupar, i a partir d'aquí lògicament serà la mateixa CiU la que prengui les seves decisions», afegí Zapatero.

En la seva compareixença, Pujol es limità a declarar que sobre aquesta petició «de moment no l'he contestada ni m'he compromès a res», i que «simplement he pres nota del desig i l'opinió» del dirigent socialista. Segons el president català, Zapatero li reconegué que «tenim una certa autoritat moral, perquè de la mateixa manera que nosaltres sempre hem estat contra el terrorisme, mai no ho hem utilitzat d'una manera partidista».

«També és cert que sempre hem donat suport al PNB, també en aquests moments», afegí. En la seva primera reunió, que ambdós qualificaren de «cordial i positiva», Pujol i Zapatero intercanviaren opinions durant dues hores sobre el terrorisme, el pacte PP-PSOE, la perspectiva davant la negociació del nou finançament autonòmic, d'implicació d'Espanya en la Unió Europea (UE), de la immigració i de l'evolució demogràfica.

Zapatero explicà que Pujol veu positivament que «per primer cop sembla que qualsevol temptació política i electoralista en el fenomen terrorista quedarà fora del debat entre els dos grans partits». «L'actitud de CiU no serà cap problema perquè el desenvolupament del pacte, més enllà que se subscrigui o no, que per suposat tampoc se li ho he demanat», asseverà Zapatero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris