algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

HB remet una proposta als signants de Lizarra per començar un nou procés

El PNB contesta que seria «perdre el temps» si no es desmarquen de la violència

La Mesa Nacional d'HB va remetre una proposta per escrit a tots els partits, sindicats i moviments socials signants de l'Acord d'Estella de setembre de 1998, amb la qual els convida a mantenir reunions per fer un diagnòstic de l'actual situació, compartir la necessitat de «respondre a l'agressió espanyolista» i debatre sobre la possibilitat de fer feina conjuntament en la construcció nacional.

El portaveu d'EH, Arnaldo Otegi, va explicar a Pamplona que la iniciativa pretén «recuperar el debat sobre les possibilitats reals existents d'arribar a un acord d'acció política en comú entre les forces abertzales i progressistes en el terreny de la construcció nacional i de la posada en marxa d'un procés de transició política que retorni aquest país a un marc democràtic».

«Aquest és l'esforç que vàrem fer en el seu moment i que hem de repetir», va subratllar. Otegi, que va comparèixer acompanyat de diversos membres de la Mesa Nacional, es va mostrar convençut que «és possible treballar conjuntament, amb la mateixa esperança i il·lusió que hem mantingut els darrers anys».

Quant a les dificultats que pot suposar l'acció armada d'ETA perquè es produeixin aquestes trobades, el portaveu abertzale va recordar que amb aquests partits es va mantenir una interlocució fluïda «en un moment en què no hi havia treva».

Segons ell, «aquest país necessita articular una dinàmica cap a la sobirania, independentment de les conjuntures polítiques», i va afegir que «la lluita armada no ha de ser utilitzada com una arma perquè els partits no exercitem la nostra responsabilitat política».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris