algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

El Suprem rebutja la recusació de dos magistrats plantejada per Liaño

L'exjutge deia que no podien decidir sobre l'indult perquè són enemics seus

El ple de la Sala Penal del Tribunal Suprem va rebutjar ahir la recusació dels magistrats Enrique Bacigalupo i José Antonio Martín Pallín plantejada per l'exjutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez de Liaño, que considerava que no eren neutrals per executar el seu indult. La Sala considera extemporània i extralegal la recusació.

Després d'aquesta decisió, el ple de la Sala es tornarà a reunir a partir del pròxim 8 de gener per estudiar l'execució de l'indult de Liaño i la seva reintegració a la carrera judicial com estableix la mesura de gràcia acordada pel Govern. Pel que fa a la recusació, el ple entén que les causes objectives per les quals Liaño pretenia apartar Bacigalupo i Martín Pallín de conèixer el seu indult són «extralegals». L'exjutge sostenia que els dos magistrats estaven predisposats contra ell, per haver firmat l'informe en el qual la Sala s'oposava a concedir-li l'indult i considerava que la seva expulsió de la carrera judicial no era indultable, perquè es tractava d'una pena ja executada.

No obstant això, el ple de la Sala rebutjà aquests arguments, ja que admetre el contrari suposaria que cap tribunal sentenciador no podria executar un indult, a pesar d'establir-ho així la Llei, ja que aquest òrgan ha d'emetre un informe preceptiu, encara que no vinculant, en cada expedient d'indult. Respecte de les causes subjectives per les quals Liaño volia deixar fora d'aquesta qüestió els dos magistrats, és a dir, la suposada amistat íntima de Martín Pallín amb el directiu de Sogecable Juan Luis Cebrián "querellant contra Liaño" i la de Bacigalupo amb l'advocat de la mateixa empresa, Antonio González Cuéllar, el Suprem les rebutja per «extemporànies», és a dir, que no s'han al·legat en el termini regulat legalment per fer-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris