nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

El Tribunal Superior d'Euskadi nega un espai per premiar el Fòrum d'Ermua

L'òrgan creu que cedir un Palau de Justícia per a l'entrega pot ser interpretat com un acte polític

El ple de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia del País Basc acordà ahir per majoria no autoritzar l'ús de cap de les dependències del Palau de Justícia de Bilbao per efectuar l'entrega del premi Carmen Tagle, de l'Associació de Fiscals, atorgat al Fòrum d'Ermua. Segons informa el TSJPV en una nota de premsa, la Sala entén que s'han de tenir en compte raons d'oportunitat, pròpies del component discrecional de la decisió que s'ha d'adoptar, per no autoritzar l'ús de les dependències judicials en el cas que es consideràs.

Afegeix que és possible que la solemnitat projectada no impliqui una repercussió desproporcionada ni excessiva si la seva celebració s'esdevé dins de la comunitat del País Basc i fora d'una seu judicial. No obstant això, «s'ha de ponderar la sensibilitat interpretativa de l'opinió pública, les circumstàncies sociopolítiques que caracteritzen el present d'aquesta Comunitat Autònoma i la minuciositat amb què des de molt diverses perspectives s'analitzen els episodis que connecten directament o indirecta amb l'Administració de Justícia i amb les actuacions dels seus servidors».

El TSJPV destaca «la tenacitat amb què s'adverteix que la salvaguarda de la imatge del jutge al servei de la causa de la societat i dels ciutadans requereix mantenir zelosament, fins a l'extenuació, les aparences exteriors de la seva independència». Així, «l'ús de les dependències judicials per dur a terme el lliurament del premi referit es qualificaria de seguida, a la llum de les reflexions anteriors, de resultat d'una actitud polititzada del poder judicial, i se li atribuiria una adscripció o preferència que danyaria, notòriament i greument, els valors de la seva objectivitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris