nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Un anunci de CiU que mostra rebuig al pacte anti-ETA l'enfronta amb el Govern espanyol

L'Executiu central titlla la publicitat de la coalició de victimista i demana seriositat

Convergència i Unió va inserir ahir anuncis a tota la premsa de Catalunya en els quals explica els motius pels quals no firma el Pacte Antiterrorista subscrit per PP i PSOE. La inserció dels anuncis deriva de les dificultats que troba la coalició perquè la seva posició s'entengui, ja que a Catalunya mateix són moltes les persones que demanen a CiU que se sumi al Pacte i també n'hi ha moltes que critiquen obertament la posició dels nacionalistes catalans. Entre els criteris exposats es recorda que CiU sempre ha condemnat el terrorisme, que «ningú no ha estat sempre amb tanta rotunditat contra el terrorisme» i que mai no se n'ha aprofitat per cap ús partidista, i ho continua fent actualment.

CiU defensa el Partit Nacionalista Basc, i diu que «CiU va considerar sempre que el nacionalisme democràtic basc, i especialment el PNB, juga un paper del tot determinant, i que per tant cap intent de solució ho pot ignorar i arraconar. El PNB és imprescindible per a la cohesió social basca i per mantenir oberts els camins que poden conduir a la pau, per més que avui en dia hagin estat minats per ETA i ara no siguin practicables. La impossibilitat d'utilitzar aquests camins i l'actual impossibilitat del propi nacionalisme democràtic d'impulsar un procés de pau no justifiquen ni el seu aïllament ni res que ho posi en situació de precarietat i d'impotència. Això seria una maniobra de greus conseqüències futures».

Per altra banda, CiU considera que en el Pacte només fa referència a l'acció policíaca per acabar amb el terrorisme, acció que és necessària, però «que per ella sola és del tot insuficient en un conflicte d'aquest tipus». El Govern espanyol pensa, respecte de la posició de CiU, que la realitat és prou «seriosa i dramàtica» per no anar-se'n «per les branques». El ministre portaveu, Pío Cabanillas, va atribuir ahir a la coalició catalana cert «victimisme» i va subratllar que no hi ha més pressions que les de la societat, a la qual representen els dos principals partits, i que no és res més que la pressió de «la democràcia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris