nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Garzón deixa en llibertat sota fiança de 1.000 milions Gusinski

El jutge té dubtes sobre l'extradició a Rússia de l'enemic de Putin

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón va decretar ahir l'ordre de llibertat condicional sota fiança de 1.000 milions de pessetes per al magnat de la premsa russa Vladimir Gusinski, el qual roman en presó des que va ser detingut a la localitat gaditana de San Roque el passat dia 12, varen informar fonts jurídiques.

Les mateixes fonts explicaren que el jutge va imposar altres mesures molt costoses al president del grup Media Most, sobre el qual pesava una ordre de recerca i captura internacional, cursada per Rússia, per una presumpta estafa milionària, comesa durant el 1996 i investigada per la Fiscalia russa. A més, el jutge ordena que el president del grup de comunicació Media Most no surti de la seva residència de San Roque, que serà vigilada permanentment per la Guàrdia Civil, per evitar la fugida del detingut.

Garzón va revocar la mesura de presó incondicional dictada després de la detenció de Gusinski i l'ha canviada per la de llibertat provisional pels «dubtes» i «la confusió que envolten, almenys de moment, aquest expedient, tant en allò que es refereix a l'abast penal dels fets, com en les raons de la petició i el rerefons extrapenal que pugui guiar-la, tal com ha estat al·legat per la defensa i completat amb els documents posteriorment incorporats al procediment».

Precisament, el jutge afirma que és «imprescindible» tenir en compte aquests documents, consistents principalment en demostracions del pagament del deubte que s'imputa a Gusinski, segons informaren fonts de la defensa. El magnat rus va ser empresonat a instàncies del fiscal de l'Audiència Nacional Enrique Molina, que en va demanar la presó incondicional al·legant risc de fugida i l'existència d'una ordre de recerca i captura internacional per estafa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris