muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Més de 150.000 persones es manifesten al carrer a Barcelona «per la llibertat»

La concentració per la mort Juan Miguel Gervilla acabà amb una crida ferma al diàleg

95902

Rajoy, Piqué, el president Pujol i Caldera, presidien la manifestació.

Més de 150.000 persones es varen manifestar ahir capvespre a Barcelona en silenci i suportant una constant pluja fina amb el lema «Catalunya per la llibertat, contra el terrorisme» com a repulsa per l'assassinat del guàrdia urbà Juan Miguel Gervilla Valladolid.

La manifestació va començar, com ja és habitual, a la confluència del passeig de Gràcia amb Aragó i va culminar al centre de la plaça de Catalunya amb la lectura d'un manifest, aquesta vegada sense sorpreses, per part d'una emocionada inspectora de la Guàrdia Urbana, companya del mort. El text apel·lava a enfortir l'actuació conjunta dels demòcrates per a la «consecució del diàleg, la llibertat i la pau» davant una gran pancarta amb el lema de la manifestació i un gran llaç blau.

Durant el recorregut, el silenci dels manifestants només es trencà esporàdicament pels aplaudiments de suport al col·lectiu de policies locals, que, després d'una segona pancarta en la qual es llegia un simple «Les Policies Locals» al costat d'un llaç blau, varen rebre aquestes mostres de solidaritat amb agraïment. En aquesta ocasió, no hi eren a la concentració el president del Govern, José María Aznar, ni el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, que varen delegar en el ministre d'Administracions Públiques, Mariano Rajoy, i el portaveu del PSOE, Jesús Caldera, respectivament.

Ambdós acompanyaven a la capçalera de la manifestació el president de la Generalitat, Jordi Pujol; el president del Parlament, Joan Rigol; el batle de Barcelona, Joan Clos; el ministre d'Afers Exteriors, Josep Piqué; el secretari general del PP, Javier Arenas; i els líders i representants dels partits catalans: Artur Mas, Pasqual Maragall, Alberto Fernández Díaz, Josep-Lluís Carod-Rovira, Joan Saura i representants sindicals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris