algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Un exdiputat general d'Àlaba del PNB crida a destituir Arzalluz

Guevara rep crítiques de la direcció nacionalista per mostrar divisió

El militant del PNB i exdiputat general d'Àlaba, Emilio Guevara, exigí ahir un motí en el partit nacionalista que desallotgi Xavier Arzalluz de la presidència, a qui acusà d'aïllar el partit internacionalment i d'«estroncar d'arrel» qualsevol tipus de discussió en el si de la direcció jeltzale (nacionalista).

En un article publicat pel diari Deia, Guevara recomanà a la televisió autònoma basca ETB, que programi El motí del Caine, una pel·lícula que conta com uns oficials es rebel·len en plena tempesta contra el seu capità, argument que pretén traslladar a la direcció del PNB. En aquest sentit, afegí que des de la direcció del partit nacionalista es prohibeix i s'evita qualsevol tipus d'autocrítica, perquè, segons Arzalluz, són sempre la resta els que s'equivoquen i els bons afiliats «s'han de limitar a remar, sense discutir ni el rumb ni la maniobra».

Guevara afirmà que en les assemblees del PNB l'anàlisi que es trasllada des de la direcció a la militància insisteix a descriure un partit «assetjat i satanitzat», sense el més mínim motiu, pels qui no tenen alternativa per a la pau i només pretenen posar fi al nacionalisme basc, tot això «potser amb el propòsit d'estroncar d'arrel» qualsevol discussió i provocar un tancament de files entorn d'aquesta direcció.

El que fou exdiputat general d'Àlaba i parlamentari basc carregà contra el president de l'EBB del PNB, Xabier Arzalluz, i assegurà que «eludeix a la torera les ponències i els programes aprovats pel partit, amb un discurs de cada vegada més tosc, radical i fonamentalista». Guevara creu que el partit està subjugat per una persona a qui no sembla preocupar la creixent fractura social i que no manifesta la simpatia i comprensió degudes a tanta gent com la que a Euskadi no gaudeix de les llibertats més elementals.

El portaveu del PNB, Iñaki Anasagasti, va lamentar ahir la «virulència» de les acusacions del militant del sector crític Emilio Guevara a la direcció del partit, perquè no «tenen fonament». «Els motins simplement són la paraula i el vot, per la qual cosa no estic sota cap concepte d'acord amb els motins, sobretot quan en un partit democràtic com el PNB les coses es poden proposar en assemblea», declarà Anasagasti.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris