nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

ETA matà Gervilla amb les pistoles que emprà per acabar amb Lluch i Casado

Segons testimonis, els executors eren dos homes, un d'alt, d'1'80 metres, i un altre de petit i grasset

Les proves de balística realitzades per la Policia Científica amb els dos casquets trobats dimecres a Barcelona, després de l'assassinat per dos membres d'ETA del membre de la Guàrdia Urbana Miguel Àngel Gervilla Valladolid, posaren de manifest que en aquest atemptat s'han utilitzat dues armes, una Sig-Saur i una HS, que ja varen ser utilitzades respectivament en els atemptats que costaren la vida a la ciutat comtal al regidor Ruiz Casado i a l'exministre Ernest Lluch. Segons informaren fonts policíaques, en l'atemptat que el 21 de setembre va costar la vida al regidor del PP a Sant Adrià del Besòs, José Luis Ruiz Casado, els terroristes varen utilitzar la pistola marca Sig-Sauer.

Posteriorment, el 21 de novembre, el comando Barcelona va assassinar també a trets l'exministre socialista de Sanitat, Ernest Lluch, en el garatge de casa seva, havent utilitzat en l'atemptat una pistola marca HS. Ahir dispararen els dos terroristes cada un amb una arma. Totes aquestes dades indiquen amb tota probabilitat que els etarres que ahir varen assassinar el guàrdia urbà són els autors dels altres atemptats anteriors. D'altra banda, el ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, va declarar ahir que la descripció física dels dos etarres que varen assassinar el policia local a Barcelona correspon a dos homes, un d'alt, d'aproximadament 1'80 metres d'alçada, mentre que l'altre és grassonet i fa entre 1'60 i 1'65 metres.

Aquesta és la descripció que dels dos membres del comando Barcelona que dijous varen assassinar Juan Miguel Gervilla feren els testimonis presencials que varen veure el crim. El ministre d'Interior va assegurar que ETA vol aparentar «el que ara no és» i que, matant molt, vol «traslladar la idea d'una gran fortalesa». «Però realment, en aquests moments no pot bravejar de fortalesa, sinó de brutalitat i intensitat, encara que és evident que està demostrant en tots els atemptats una manca de preparació i estan actuant molt barroerament», puntualitzà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris