algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Ibarretxe ofereix mesures legítimes i diàleg per posar fi a la violència

El lehendakari diu fanàtica a ETA en llegir la declaració de Gernika

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, va anunciar ahir a Gernika el compromís del seu Govern de desenvolupar «les mesures legítimes necessàries» de les quals disposa un Estat de dret per defensar la llibertat de les persones i iniciatives que contribueixin a crear les condicions precises per aconseguir el final dialogat de la violència, la normalització política i la reconciliació a la societat basca.

El lehendakari va qualificar a l'inici del discurs de «sense sentit» l'atemptat en què va morir el policia municipal Juan Miguel Gervilla Valladolid, i va assenyalar que és fruit del «fanatisme». Però, a més Ibarretxe va proclamar, a la Casa de Juntes, que va denominar Declaració de Gernika, «perquè sigui conegut universalment el vertader sentiment del poble basc, un poble obert i solidari que ha demostrat al llarg de la història el seu ferm compromís a favor de la pau, la llibertat, la justícia i la dignitat humana».

En la seva compareixença, el lehendakari va reivindicar llibertat per viure sense l'amenaça de la coacció, la persecució i l'assassinat, de manera que tots els ciutadans «tenguin garantits en la nostra societat l'exercici de tots els drets humans que els corresponen com a persones i llibertat per a totes les idees». La Declaració de Gernika, llegida pel lehendakari, vol ser «un compromís ètic en defensa del dret a la vida».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris