muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La Fiscalia Anticorrupció es planteja accions penals pel frau al sector del lli

El PP critica les conjectures de l'òrgan mentre que el PSOE demana explicacions a Aznar

La Fiscalia Anticorrupció va comunicar a la Comissió Europea que estudia accions penals per la suposada «existència d'un frau generalitzat en l'aplicació a Espanya del règim d'ajudes comunitàries en el sector del lli tèxtil». El fiscal en cap anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, remeté un informe al director general de l'Oficina Europea de Lluita Antifrau (OLAF), en el qual assenyala que «de les investigacions realitzades resulta l'existència d'un frau generalitzat, més que meres irregularitats, en l'aplicació a Espanya del règim d'ajudes comunitàries en el sector del lli tèxtil».

L'informe afegeix que «per això, sense perjudici que els òrgans competents puguin determinar les responsabilitats administratives que en dret corresponen, aquesta Fiscalia exercitarà, en el seu cas, les accions penals procedents, del que en el seu moment serà informat», en referència a l'esmentat director general. La Fiscalia conclou que la nova regulació «pogués haver proporcionat la cobertura necessària per propiciar l'elevat nombre d'incendis que destruïren el lli emmagatzemat, possible relació causa efecte dels incendis com a manera d'ocultació del presumpte frau», encara que el fiscal reconeix que «és una mera conjectura».

El portaveu del PP en la Comissió del Lli de la passada legislatura, Jaime Ignacio del Burgo, qualificà ahir d'«irresponsable» l'informe de la Fiscalia, i criticà que es basi en «conjectures». Del Burgo va expressar la seva «sorpresa» per les conclusions de l'informe, perquè suposa una «manifesta arbitrarietat i una conculcació de drets fonamentals», ja que al·ludeix a un frau generalitzat però després afegeix que no pot emprendre accions penals davant la impossibilitat de conèixer la identitat dels infractors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris