muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Zapatero: «El PSOE no donarà suport al PNH sota cap concepte»

Diu que no és possible un pla hidrològic sense Aragó i les CA

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà ahir a Saragossa durant la clausura del XII Congrés del PSOE-Aragó, que el Partit Socialista «no donarà suport sota cap concepte a aquest Pla hidrològic». Així mateix, anuncià que si hi ha una altra majoria a l'Estat espanyol «no hi haurà un pla hidrològic sense el respecte a la voluntat i els interessos dels aragonesos», per detallar prèviament es consensuaria amb el Govern autònom «sigui quin sigui el color polític i amb el consens de totes les comunitats autònomes».

No obstant això, en el suposat que l'actual PHN tingués modificacions sobre el transvasament de l'Ebre preferí no pronunciar-se en indicar que «sobre hipòtesis és aventurat». Entre els arguments que té el PSOE per votar en contra del PHN, Rodríguez Zapatero va dir que existeixen «fins a 25 raons» i entre elles esmentà que «no és útil, part d'una reflexió del passat antiga per al desenvolupament territorial i perquè la política hidràulica necessita d'un gran consens i només hi pot haver política hidràulica amb el consens de totes les autonomies».

Segons sembla, el Govern «lamentablement en lloc de fer política de l'aigua, que no en té, el que intenta fer és política amb l'aigua», però aprecià que pitjor és que es «faci segons el color polític, que es faci perquè aquí (Aragó) no governen els seus». Segons Rodríguez Zapatero, «el Govern està per arribar a acords positius entre totes les comunitats autònomes i no utilitzar el PHN com arma llancívola contra els territoris». La seva impressió és que aquest avantprojecte «començà malament i acabarà pitjor».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris