nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

UDC celebra el seu congrés amb la vista posada en la sucessió de Pujol

Rigol demana que no hi hagi partidisme i Duran diu que vol fer el bé per a Catalunya

80152

Antoni Duran i Lleida va fer servir paraules d'home d'Estat per candidatar-se a succeir a Jordi Pujol.

La sucessió de Jordi Pujol al front de CiU i de la Generalitat de Catalunya va ser el tema principal de la jornada d'ahir del Congrès d'Unió Democàtica (UDC). Si per un costat el líder d'aquest partit deia que no li obsesionava presidir la Generalitat sinó fer bé per Catalunya, el president del Parlament de Catalunya, Joan Rigol (UD), demanava a Jordi Pujol, que s'«impliqui moralment» en la superació dels problemes de CiU en lloc de mantenir-se «per damunt del projecte».

En el seu discurs, Rigol apelà a la «responsabilitat» del president català per «saber extreure de l'enfrontament entre partits la qüestió de la seva sucessió». Per a Rigol, el candidat «no pot sortir d'una confrontació partidista», perquè CiU «és més que la suma aritmètica de dos partits».

La sucessió de Pujol «no ha de ser unipersonal», segons Rigol, que va afegir que el que necessita la coalició són «líders bé prearats» i això «no està predeterminado que estigui en un partit determinat o en un altre».

Per la seva part, Josep Antoni Duran i LLeida, va afirmar ahir que «la meva causa és Catalunya, no ser candidat a la presidència de la Generalitat», i va proclamar la seva voluntat de reforçar la coalició CiU a partir d'una relació amb CDC «des de la lleialtat, sense servilisme ni seguidisme».

En el seu discurs de clausura del congrés extraordinari d'Unió Democràtica de Catalunya, Duran va dir que CiU «no és patrimoni més d'uns que d'altres» i va reafirmar que UDC és un partit nacionalista al que «no li tremolen les cames» a l'hora d'acceptar l'autodeterminació com a un dret natural de Catalunya.

El president de CDC i de la Generalitat, Jordi Pujol, va acudir a saludar «als amics» d'UDC al seu congrés extraordinari i va expressar la seva «voluntat, determinació i ambició» de «col·laborar per mantenir el centre nacionalista capaç de vertebrar el país» amb l'objectiu que CiU continuï sent el «pal de paller» de Catalunya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris