nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP rebutja el fet diferencial que proposen CiU, PNB i BNG al Senat

Els nacionalistes diuen que la reforma passa per un canvi popular

El Partit Popular no acceptarà la reforma del Senat que proposen CiU, BNG i PNB, que estableix un nou sistema d'elecció i composició de la Cambra Alta, amb un paper més rellevant per als nacionalistes i un reconeixement del fet diferencial per a les nacions de l'Estat. Fonts populars varen indicar que en la passada legislatura no es va arribar a cap acord sobre aquests temes i, per tant, no hi ha base per a un consens.

Les mateixes fonts assenyalen que el document dels nacionalistes sembla que no conegui que, amb posterioritat a aquests acords, el PP va canviar la seva posició vers la no reforma de la Constitució, i a més, va participar en les eleccions amb un programa en el qual no s'incloïa aquest punt.

Conclouen que no poden arribar a acords d'aquesta mena en la present legislatura sense passar pel «tamís de les urnes». El portaveu adjunt del grup parlamentari de CiU al Senat, Vicent Beguer, va declarar que estan disposats a avançar en la reforma de la Cambra «sempre que es reconegui un paper més rellevant als nacionalistes i es palesi el que la Constitució en diu».

Sobre el projecte del PP, que pretén reformar el Senat sense tocar la Constitució, Beguer té la impressió que «no s'està tenint massa en compte aquesta qüestió». «El plantejament del PP consisteix a no tocar gaire el tema, mentre que el nostre passa per donar als nacionalistes un paper més rellevant si es reforma el Senat», recalca.

Per altra banda, els populars consideren molt positiu que els presidents autonòmics siguin presents en el Debat sobre l'Estat de les Autonomies i també que, «si es fan debats sectorials a la Comissió General de Comunitats Autònomes, els governs autonòmics mai no faltin».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris