algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

PP i UA coaligats podrien empatar amb el PNB en uns comicis, diu un sondeig

Els partits del Govern basc eludeixen fer interpretacions perquè era un dia de dol

Les dades de l'euskobaròmetre en relació amb la previsió de vot assenyalen que, si es produïssin unes hipotètiques eleccions autonòmiques, el PNB tornaria a guanyar els comicis amb el 28'3 per cent dels vots i 22 escons. No obstant això, si finalment el PP i UA s'hi presenten en coalició es podria produir un empat, ja que obtendrien el 23'4 per cent dels vots i 22 escons. En el cas d'acomplir-se aquesta darrera possibilitat, la diferència entre nacionalistes i no nacionalistes quedaria en mans d'aquests darrers.

Altres conclusions de l'enquesta són que EH podria perdre quatre o cinc escons, i retrocedir a la quarta posició després de cedir l'encapçalament guipuscoà al PNB. El PSE, amb una lleugera tendència a l'alça, repetiria resultats (14 escons) per recuperar la tercera posició. Per la seva banda, EA perdria un escó a Guipúscoa i quedaria amb cinc, mentre que IU podria en recuperar un gràcies a la reforma electoral recent i aconseguiria finalment dos escons. UA, si es presentàs en solitari, perdria un dels seus dos escons.

D'altra banda, la majoria de bascs (55 per cent) prefereix que s'exhaureixi l'actual legislatura i dos de cada tres bascs pensen que el PNB guanyaria unes eleccions anticipades. El president del Parlament basc, Juan María Atutxa (PNB), és el polític basc més ben valorat i, entre els darrers, se situen Arnaldo Otegi (EH) i Pablo Mosquera (UA).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris