nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

PP i PSOE insisteixen a convidar CiU a firmar el pacte antiterrorista

Zapatero es reunirá amb Pujol la setmana que ve per convèncer-lo

El Govern, el PP i el PSOE, després d'haver estat en comunicació tot el dia ahir a Terrassa, coincidiren a allargar la mà a CiU perquè se sumi al pacte contra ETA i li feren advertiments si no ho feia. Fruit d'aquest convit es va acordar que el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, es reuneixi la setmana que ve, el dia 23, amb el president de la Generalitat i líder de CiU, Jordi Pujol, per intentar convèncer-lo que firmi el pacte.

El Govern no acaba de comprendre els motius de CiU per no subscriure el pacte contra ETA. Així, el ministre portaveu, Pío Cabanillas, advertí ahir que el sentimentalisme de CiU cap al PNB pot donar esperances a ETA. A més, el titular d'Afers Exteriors, Josep Piqué, qualificà la decisió dels catalans de «profun error» si no s'adhereixen per solidaritat nacionalista. De fet, el partit nacionalista català es continua escudant en el preàmbul del document, que al seu parer n'exclou el PNB, per no sumar-se a l'acord.

Cabanillas assegurà que el pacte antiterrorista firmat amb el PSOE no pot interpretar-se en clau de «tradicions nacionalistes» o «sentimentalismes històrics». En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu del Govern advertí que l'absència de partits en el pacte «és l'esperança dels terroristes, en el sentit que la mort pot donar els seus fruits».

En aquest sentit, el ministre va assegurar que seria un «profund error» que CiU no se sumàs a l'acord, ja que el nacionalisme català sempre «s'ha caracteritzat pels seus plantejaments pacífics i democràtics». Per la seva banda, Rodriguez Zapatero va dir que «posaré tot el meu interès i tot el meu esforç polític per traslladar a una persona, que crec que sempre ha estat en els problemes d'Estat a un nivell alt, la conveniència que se sumi a aquest acord».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris