nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Govern basc i el PNB exigeixen diàleg i la desaparició d'ETA

EH interpreta que el pacte de PP i PSOE era en clau de guerra

El Govern basc i els dirigents del PNB varen exigir ahir conjuntament a ETA que desaparegui, a més de reiterar la seva aposta pel diàleg. El portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, va qualificar ahir de «brutal, repugnant i sense sentit» l'atemptat comès a Terrassa i va instar a respondre aquest atemptat des de «la fermesa i la serenitat», i a fer una crida per mantenir una acció comuna de «rebuig rotund» a la violència i a ETA. A més a més, va demanar als ciutadans bascs que es concentrin avui al migdia davant de les institucions basques per tal de rebutjar aquest nou acte terrorista.

«La societat basca exigeix a ETA que desaparegui, que abandoni aquest camí de bogeria i que deixi de tacar el bon nom d'aquest poble, d'aquesta societat, amb aquest camí de brutalitat», va afirmar Imaz. El portaveu del Govern basc es va solidaritzar amb la gent més propera a la víctima i va assenyalar que el PP «ha de saber que en aquests moments disposa de la solidaritat, l'afecte i la proximitat» de l'Executiu autònom i de la majoria dels bascs.

Per la seva part, el dirigent del PNB, Joseba Egibar, va condemnar «sense pal·liatius» l'atemptat i va dir que «no hi ha formació política que desitgi tant com nosaltres la desaparició d'ETA». Egibar, que es trobava a la cambra catalana en una reunió de feina amb el portaveu parlamentari de CiU, Ramon Camp, va rebutjar l'atemptat i va mostrar la seva solidaritat amb la família del regidor assassinat i amb el PP. El dirigent del PNB va insistir en la «posició inequívoca» del seu partit contra la violència» perquè «ETA perjudica no només la societat, també el poble basc directament, i pertorba la convivència».

Finalment, EH manifestà la seva «solidaritat als familiars» del regidor Francisco Cano. Sense condemnar l'atemptat, EH afirma en el seu comunicat que «totes les morts ens semblen lamentables» i «totes ens mereixen la mateixa consideració». Respecte d'això, EH subratllà «la greu realitat d'un conflicte polític irresolt per la nul·la voluntat del Govern espanyol d'afrontar-lo».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris