nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'alça de l'IPC força a compensar les pensions amb 355.000 milions extres

Els preus pujaren el novembre dues dècimes i des de fa un any un 4'1%

El Govern ha decidit compensar els pensionistes per la desviació de preus d'aquest any, que després de conèixer-se ahir la data de novembre (quan va pujar el 0'2%) ja és del 4'1%. El Ministeri de Treball i Afers Socials destinarà 355.000 milions de pessetes per compensar els pensionistes de la Seguretat Social per l'increment que han experimentat els preus fins a novembre per damunt del previst.

Els pensionistes rebran abans de l'1 d'abril pròxim una paga de compensació, que, per exemple, per a una pensió de 100.000 pessetes, l'import serà de 28.826 pessetes. L'Executiu vol mantenir el poder adquisitiu de totes les pensions. Més de 8 milions de pensionistes (7'6 milions de pensions contributives i quasi mig milió de prestacions no contributives) es beneficiaren d'una pujada addicional del 2'1 per cent, que la Seguretat Social els abonarà en un pagament únic abans de l'1 d'abril.

La Llei de Pensions del 1997 garanteix el manteniment del poder adquisitiu de totes les pensions d'acord amb l'evolució dels preus segons la inflació, prenent com a referència l'IPC interanual novembre/novembre. Segons aquesta Llei, les pensions de la Seguretat Social seran revaloritzades a principi de cada any en funció de l'IPC previst i si l'IPC final novembre/novembre fos superior, es procedirà a la seva actualizació. El secretari d'Estat, José Folgado, volgué precisar que «no hi ha cap problema per fer front a aquesta despesa addicional».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris