nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rato anuncia una rebaixa del 4% en les tarifes elèctriques el gener

El vicepresident segon del Govern espanyol i ministre d'Economia, Rodrigo Rato, va anunciar ahir una rebaixa del quatre per cent en les tarifes de l'electricitat per als consumidors domèstics a partir de l'1 de gener de l'any que ve, actuació que s'emmarca dins de la reducció de tarifes del nou per cent durant tres anys aprovada el mes passat de juny.

Rato, que va comparèixer ahir a la Comissió d'Economia del Congrés dels Diputats, va assenyalar que els preus de l'electricitat han baixat un desset per cent en termes nominals durant els últims quatre exercicis. No obstant això, va reconèixer que aquesta reducció s'ha fet «a costa dels resultats de les empreses». Precisament, les elèctriques havien demanat que la reducció de tarifes no superàs el tres per cent en l'exercici del 2001, a causa del fet que l'alça del preu del cru i la pujada dels tipus d'interès tindria un efecte perjudicial en els seus comptes de resultats.

Així mateix, el titular d'Economia va descartar sumar a aquesta rebaixa el 4'5 per cent cobrat en la tarifa de l'electricitat per Costs de Transició a la Competència (CTC) pagats a les empreses per fer front a la liberalització, tal com va proposar el secretari d'Economia del PSOE, Jordi Sevilla, qui va considerar convenient baixar les tarifes un 8'5 per cent, eliminant el «recàrrec» del 4'5 per cent que pesa sobre els rebuts en concepte de CTC's. Pel secretari d'Economia del PSOE, aquesta seria «una bona notícia per als consumidors, encara que molt mala per a les empreses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris