muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Aznar assegura que «és un sarcasme» sentir-se exclòs del pacte anti-ETA

El president respon a Llamazares, qui li va retreure la proposta

El president del Govern, José María Aznar, assegurà ahir en el Congrés dels Diputats que l'Acord per les Llibertats i contra el Terrorisme firmat per populars i socialistes no és excloent. Així, davant la pregunta efectuada pel coordinador d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares, sobre aquest aspecte durant la sessió de control a l'Executiu, puntualitzà que «és un sarcasme» sentir-se exclòs del pacte, «més encara si el que ho diu firmà a Lizarra el document més excloent d'Espanya».

«El PP i el PSOE han fet un diagnòstic comú de la situació, han establert uns principis compartits i una política de comú acord tant per al País Basc com per al conjunt d'Espanya contra el terrorisme. És un acord obert a tots, ja que defensa les llibertats, la Constitució, i l'Estatut d'Autonomies "va argumentar Aznar. A ningú no se li demana que renunciï a les seves idees, el que es demana és que no es pretengui defensar objectius polítics, legitimant o practicant la violència i volent cobrar un preu a la democràcia espanyola per deixar de matar».

Així, el cap de l'executiu manifestava davant Llamazares que IU, «firmant de l'acord d'Estella i defensor del dret d'autodeterminació en el País Basc» ha d'entendre que les seves posicions «donen molt poques raons a una organització terrorista perquè aquesta entengui que no pot aconseguir avantatges pel fet de continuar exercitant la violència». «Per això demanam la ruptura formal del pacte de Lizarra», va dir, per apuntar de manera immediata que està convençut que la «immensa majoria» dels votants d'IU «ara es veuen reflectits en l'acord firmat entre el PP i el PSOE».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris