nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els «exclosos» del pacte antiterrorista el rebutgen per ser «poc democràtic»

Així i tot, renuncien a fer un front comú i una declaració conjunta escrita en contra

El coordinador d'IU, Gaspar Llamazares, es va erigir ahir en portaveu dels «exclosos» del pacte antiterrorista que ahir varen subscriure PP i PSOE, i que varen mantenir ahir una reunió a Madrid. El nou dirigent de la coalició d'esquerres va anunciar que aquests partits no constituiran un front comú contra el document ja firmat i que tampoc n'elaboraran un d'alternatiu. El mateix Llamazares va realitzar dimarts aquesta convocatòria als passadissos del Congrés als portaveus parlamentaris de tots els partits «exclosos» de l'acord antiterrorista, és a dir, CiU, PNB i el Grup Mixt, a més de la mateixa IU.

L'objectiu de la reunió era el d'establir una estratègia comuna, però el resultat, després de la trobada, no sembla haver estat el desitjat. Segons va explicar Llamazares, els partits assistents, que no han estat tots els que el dirigent de la coalició d'esquerres desitjava, no formaran un front comú ni crearan un document alternatiu al firmat dimarts pels líders socialista i popular, així com pel president del Govern, José María Aznar.

Tot plegat, malgrat que tots els grups reunits rebutgen la manera «escassament democràtica i irrespectuosa amb la pluralitat de l'Estat i d'Euskadi» en què es va negociar l'acord. Tot i que cada partit actuarà en aquesta matèria pel seu compte, Llamazares va apuntar que tots estan «disposats a impulsar un diàleg sense traves ni prejudicis, pluralista i amb vocació unitària, ja que la gran majoria estam contra el terrorisme i per les llibertats i no hi ha raó per dividir aquesta majoria».

El portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, va assegurar que la reunió va servir per «cercar un camí en el qual tots els qui tinguem un element fonamental que ens uneix, que és el respecte al dret a la vida, siguem capaços de travar de manera conjunta la pacificació d'aquest país, sense exclusions de ningú». A més, assegurà que el pacte firmat per PP i PSOE «només pot complaure ETA, que veu com les forces polítiques que creim en els drets humans i en el respecte a la vida estam en un escenari de divisió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris