muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• FUNCIÓ PÚBLICA

Rato assegura que els sous han pujat El vicepresident segon del Govern i ministre d'Economia, Rodrigo Rato, va assegurar ahir que els salaris dels funcionaris s'han incrementat aquest any al voltant d'un quatre per cent, després de la seva equiparació a l'evolució dels preus. El ministre va precisar que, a banda de la pujada del dos per cent, aquest col·lectiu «ha comptat amb un important paquet de redistribució per millores per treball de gairebé 13.000 milions de pessetes, i alguns afegits».EP.

• PESCA

Adéu a les negociacions amb Marroc Els representants de la Unió Europea i les autoritats marroquines varen decidir tancar ahir a Brussel·les l'última ronda de negociacions per a la renovació d'acord pesquer i varen optar per no convocar noves reunions tècniques davant la «posició inflexible» del Marroc. El portaveu del comissari europeu de Pesca, Franz Fischler, explicà que la delegació enviada per Rabat va mantenir invariable la seva postura en tot allò referent als aspectes tècnics.EP.

• CONSUM

Reunió sobre les vaques boges El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, i els consellers autonòmics es varen reunir ahir en la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural. En un moment, feren una parada per participar en un acte de degustació de vedella organitzat en un restaurant de Madrid per l'Associació Espanyola de Criadors de Boví de Carn. Arias Cañete, qui qualificà la carn de «gustosa, sana i estupenda, com és la carn espanyola», valorà aquesta iniciativa encaminada perquè els consumidors «vegin que els responsables polítics confiam perfectament en els mecanismes de garanties de la sanitat animal i la salut pública». EP.

• JUSTÍCIA

Demanen 4 anys per interceptar cartes L'acusació particular va sol·licitar ahir quatre anys de presó per a una dona de Lleida, R.M.R., acusada d'un delicte de descobriment i revelació de secrets del seu exmarit, J.C., per obrir la correspondència d'aquest sense el seu previ consentiment. L'advocat demana una pena de quatre anys de presó i una multa d'1.440.000 pessetes, mentre que el fiscal sol·licita tres anys de presó i la defensa va demanar l'absolució del seu client. EP.

• ACCIÓ SOCIAL

Dimissió d'Azpilicueta El ministre de Treball i Afers Socials, Juan Carlos Aparicio, va assegurar ahir que l'anunci de la dimissió del president del Cercle d'Empresaris, Manuel Azpilicueta, «es tracta d'un exercici de responsabilitat personal». Aparicio va assenyalar que la proposta, presentada per Azpilicueta, que proposava que les dones costegessin la seva baixa maternal, «no va tenir fortuna ni en la seva presentació ni en la seva comprensió».EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris