algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Repsol torna a reduir el preu de les seves benzines entre dues i tres pessetes

La petroliera dominant a tot l'Estat ja va prendre la mesura la setmana passada

Repsol YPF, la principal petroliera que opera a Espanya, amb un 45 per cent de quota de mercat, decidí abaixar ahir mitjanit tres pessetes el preu de totes les benzines i dues pessetes el del gasoil d'automoció, segons fonts de la companyia. Així, el preu de la benzina sense plom de 95 octans venuda a les estacions de servei de Repsol YPF se situarà en 138'7 pessetes per litre; el de la sense plom de 98 octans, en 153'7 pessetes; el de la benzina súper, en 149'7 pessetes; i el del gasoil, en 127'2 pessetes per litre.

Aquesta rebaixa se suma a un altra d'aplicada per la petroliera fa menys d'una setmana, en concret el passat 6 de desembre, en la qual reduí dues pessetes el preu de totes les seves benzines. Aquestes reduccions han estat possibles per la recuperació de l'euro, que ahir es canviava a 0'878 dòlars, i per la caiguda del preu del barril de cru Brent, que ahir migdia cotitzava entorn dels 27'41 dòlars.

Les esmentades fonts descartaren realitzar previsions sobre l'evolució dels preus a curt termini, una cosa que dependrà de la cotització dels productes petrolífers en els mercats internacionals i de la fortalesa de la moneda europea. «Actuarem en funció de com evolucionin tots els factors que afecten els preus», varen afegir. Repsol fou la primera operadora espanyola que reduí els preus dels carburants la setmana passada, una decisió que fou seguida també per les petrolieres Cepsa i BP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris