nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El Govern basc diu que el pacte només complau ETA perquè divideix els partits

Ibarretxe afirma que «des de la perspectiva basca PP i PSOE són el mateix»

El portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, considerà ahir que el pacte entre PP i PSOE en matèria antiterrorista només pot complaure ETA, ja que, segons va dir, la banda armada «cerca dividir les forces polítiques». Així mateix, criticà que aquest acord, «excloent, però legítim no és contra el terrorisme, sinó en contra del nacionalisme democràtic».

Imaz realitzà aquestes manifestacions en una conferència de premsa a Donostia, on reiterà que amb l'esmentat acord entre socialistes i populars l'«única que se n'alegra és ETA», qui, segons ell, «li faria molt de més mal que les forces polítiques democràtiques fossim capaces de firmar un acord per la pau i en contra del terrorisme i la violència». «És un autèntic disbarat firmar en contra de la majoria social i política d'aquest país», assenyalà, per afirmar que PP i PSOE «només representen el 37 per cent dels votants».

Així, explicà que el pacte «reclama la renúncia de les idees per poder dialogar», el que, segons ell, és «insòlit» i suposa «un retrocés que ens du a èpoques anteriors al pacte d'Ajuria Enea». Respecte a això, indicà que Ajuria Enea «estava basat en el respecte de la voluntat popular i proclamava la legitimitat de totes les idees democràtiques i el diàleg com a valor per assolir la pau». Per això, considerà que els principis de l'acord entre PP i PSOE «són absolutament contraris als que inspirava Ajuria Enea», ja que, segons reiterà «s'exigeix la renúncia de les idees per assolir el diàleg».

En la mateixa línia, afirmà que el pacte d'Ajuria Enea va ser «totalment positiu», encara que reconegué que tant allà, com en el pacte de Lizarra, cometeren l'error de barrejar pau i política, per la qual cosa, segons indicà, en aquests moments el lehendakari ha de cercar un compromís per separar aquests dos àmbits». D'altra banda, el lehendakari basc Juan José Ibarretxe declarà que des de la perspectiva de la societat basca, PP i PSOE són el mateix i segueixen un camí d'acords polítics per al futur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris