nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Rajoy: «Aznar pot canviar d'opinió i tornar a aspirar a la Presidència»

El vicepresident diu que ni Govern ni PP no «estan en aquest debat»

El vicepresident primer del Govern, Mariano Rajoy, considera que el president de l'Executiu, José María Aznar, «podria canviar d'opinió» i tornar-se presentar a la Presidència del Govern «depenent de les circumstàncies». No obstant això, Rajoy assenyalà, en una entrevista que publica el diari ABC, que ni el Govern ni el Partit Popular no «estan en aquest debat» i que, a més, es tracta d'una qüestió que «és molt lluny».

Per altra banda, el vicepresident primer del Govern assegurà que el pacte antiterrorista, subscrit per PP i PSOE, «és un triomf de l'equilibri». És l'acord que desitjava qualsevol persona normal, amb un criteri mínim d'honorabilitat política». Afegí que es tracta d'un pacte clar, «que estableix un diagnòstic de la situació en el qual es determina la gran ruptura del PNB amb les forces democràtiques».

Segons manifestà Rajoy, el Govern basc està en una situació que «no és admissible democràticament» i afirmà que el PNB està assumint els «objectius d'ETA, però no els seus mètodes». En aquest sentit, indicà que un Govern basc diferent «seria molt més útil en molts aspectes», ja que, per exemple, «hi hauria un cos policíac que exerciria les seves funcions a l'hora de reprimir la violència al carrer».

Quant a la possibilitat d'arribar a algun punt d'acord amb el PNB, Rajoy va dir que és «molt difícil arribar a acords amb qui es posa en contra de les regles de joc que tots ens hem donat». Interrogat per la pèrdua d'Aznar del primer lloc en la valoració popular de les enquestes oficials, Rajoy recorda: «Quan el PSOE llançà Almunia o Borrell, tenien la mateixa valoració que ara el senyor Zapatero. Són persones noves per a l'opinió pública que no han patit desgast».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris