muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Zapatero creu que el PNB s'hi afegirà i li demana que ho mediti

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, demanà ahir al PNB que mediti el pacte antiterrorista entre el seu partit i el PP, perque la seva adhesió «enfortiria» l'acord. En la seva opinió, les reaccions immediates de rebuig són «relatives» perquè s'ha de concedir un poc de temps.

El secretari general del PSOE instà ahir el partit que dirigeix Xabier Arzalluz que meditin un poc més el pacte, a llegir-lo amb més calma i a escoltar-los i a partir d'allà, prendre una decisió. Zapatero reconegué que la primera reacció de les forces polítiques pot ser de rebuig «perquè no han participat en l'elaboració del document».

Per altra banda, el secretari general dels socialistes bascs, Nicolás Redondo Terreros, destacà ahir a Bilbao que «ETA és la gran derrotada» per l'acord antiterrorista al qual arribaren el PP i el PSOE, i que qualificà d'«impecable». Encara així, Redondo Terreros, qui digué parlar també en nom de l'Executiva federal del PSOE, a la qual pertany, reconegué la possibilitat que ETA dugui a terme noves accions violentes.

Defensà que es tracta d'un acord que «posa les bases de l'aïllament polític i social d'ETA i de qui li dóna suport», i que la banda terrorista es troba ara «més feble, encara més si estam tots contra ella», emfasitzà.< Apuntà que «és una primera passa, imprescindible, per guanyar ETA» i, per la qual cosa, «un motiu d'esperança per a la majoria de la societat», a la qual va dirigit tant mateix que a ETA, comentà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris