algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Ibarretxe diu que el pacte PP-PSOE no és anti-ETA, sinó contra el nacionalisme

El lehendakari creu que dóna l'esquena a la meitat de la ciutadania d'Euskadi

86624

Ibarretxe pensa que no és un acord contra el terrorisme, sinó contra les idees del PNB i EA.

El pacte subscrit abans d'ahir pel PP i el PSOE no és contra ETA, sinó contra el nacionalisme basc, «contra les idees que defensan PNB i EA». Així el qualificà ahir el lehendakari, Juan José Ibarretxe, que considerà l'acord una «bestiesa històrica», ja que dóna l'esquena a la meitat de la ciutadania d'Euskadi.

Tant el PNB com EA criticaren amb duresa el pacte antiterrorista dels dos primers partits nacionals, el portaveu del PNB en el Congrés, Iñaki Anasagasti, creu que el mètode utilitzat per redactar-lo és impropi d'un sistema democràtic, mentre que des d'EA, Gorka Knörr suggereix l'existència de pactes secrets entre PP i PSOE.

Per Izquierda Unida es tracta d'un acord pre Ajuria Enea, per la qual cosa el seu coordinador general, Gaspar Llamazares, insta les dues forces firmants a «una negociació real». Vist des del País Basc, l'acord entre PP i PSOE és un «disbarat», assegurà el lehendakari, afegint que amb el seu contingut, socialistes i populars no podrien firmar ara el Pacte d'Ajuria Enea.

Ibarretxe crida a l'atenció sobre el fet que, encara que en tot Espanya PP i PSOE són la primera i segona força política, en el País Basc són la segona i la quarta, concloent que no es poden resoldre els problemes si es dóna l'esquena a més de la meitat de la ciutadania basca.

Pel líder nacionalista, l'Acord de Lizarra «fou un intent amb bases honestes i legítimes, pero és un instrument d'una etapa passada», i pel futur si es vol construir un model de convivència, s'haurà de fer des d'acords polítics nous, però no excloents, com el subscrit pel PP i el PSOE, que «no es pot dir que sigui un acord contra ETA, perquè no aporta res de nou en la lluita contra el terrorisme, sinó contra el nacionalisme basc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris