nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Confirmada l'existència d'una altra 'vaca boja' a Galícia

El ministre Arias Cañete afirma que les anàlisis demostren que no hi ha epidèmia

El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, confirmà ahir el segon cas de «vaques boges» a Espanya, després de rebre l'informe final del Centre Nacional de Referència d'Encefalopatia Espongiforme Bovina (EEB), sobre el cap de bestiar de Coristanco (la Corunya), sospitosa de tenir la malaltia. Arias rebé ahir l'informe de la vaca sospitosa "que ja va ser anunciat quan s'informà del primer cas d'EEB a Espanya", en el qual a pesar que l'estat de la mostra no permetia un diagnòstic concloent, el dictamen final és que es tracta d'un animal afectat.

En reacció a la crisi desfermada pel mal de les vaques boges, l'Associació Nacional de Productors de Carn de Vacú (Aprovac) convocà una manifestació davant el Ministeri d'Agricultura dilluns 18 de desembre i inicià els contactes perquè tots els agents relacionats amb el vacú s'uneixin a l'acte. La vaca de Coristanco confirmada ahir com a segon cas d'EEB es diu Elvira, és de la raça fleckviech, va néixer el 1995 en l'explotació gallega i la seva padrina, que procedia d'Innsbruck (Àustria), travessà la frontera d'Irun el 3 de febrer del 1985; aquesta vaca tingué descendència que va ser sacrificada abans dels 24 mesos.

Arias explicà que les anàlisis dels 46 animals que se sacrificaren a Galícia, després de conèixer-se aquests dos casos, "nou a Carballedo (Lugo), 23 a Cabaña (la Corunya) i 14 a Coristanco (Corunya) són negatius, «per la qual cosa no estam davant una epidèmia generalitzada». En aquest sentit, el director del Centre de Referència de l'EEB, Juan José Badiola, ressaltà que la detecció dels dos animals amb la síndrome confirma que la xarxa d'alerta està funcionant i avançà que més endavant es podrà emetre un judici sobre l'origen de la malaltia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris