muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El lehendakari Ibarretxe, l'únic polític que els bascs aproven

Els ciutadans d'Euskadi consideren el terrorisme el principal problema

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, és l'únic polític que se salva del suspens pels bascs, que, a més, consideren el terrorisme el seu principal problema, segons mostra un sondeig realitzat pel Govern basc. En els darrers llocs, quant a valoració dels líders polítics, es troba el portaveu d'EU, Arnaldo Otegi, amb un 2'4, mentre que, en canvi, el president del PNB, Xabier Arzalluz, és el tercer líder millor valorat.

Els ciutadans d'Euskal Herria afirmen que el seu «principal» problema en aquests moments és el terrorisme d'ETA, mentre que el 45 per cent apunta l'atur com la xacra més gran. Aquestes dades es desprenen d'un sociòmetre realitzat entre 2.864 persones de manera individual en els seus domicilis als tres territoris de la comunitat autònoma basca el mes de setembre i fet públic ahir pel gabinet de Prospecció Sociològica, dependent de Lehendakaritza.

Els ciutadans enquestats tan sols puntuaren Ibarretxe amb un aprovat just. El segueixen a distància els presidents d'EA, Begoña Errasti, amb un 3'8, i PNB, Xabier Arzalluz, amb un 3'5. De la mateixa manera, el coordinador d'IU-EB, Javier Madrazo, i l'excoordinador general d'IU Julio Anguita obtenen sengles 3'2, mentre que els socialistes Nicolás Redondo Terreros i José Luis Rodríguez Zapatero són qualificats amb un 2'9. A més a més, el 43 per cent de la població basca afirma que «se sent d'esquerres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris