nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Arenas presenta a Son Servera el pacte antiterrorista PP-PSOE

El secretari general del PP, Javier Arenas, ha destacat avui a Mallorca la importància del pacte aconseguit amb el PSOE en matèria antiterrorista, que ha qualificat d'«acord de present i de futur», i ha assenyalat que PNB i EA no podran sumar-se al mateix mentre es mantinguin en el Pacte d'Estella i amb vies de diàleg obertes amb «els patriotes d'ETA».

Arenas, de visita a Son Servera per inaugurar una nova seu del PP, ha explicat que l'acord PP-PSOE no inclou possibles pactes preelectorals o postelectorals entre ambdós partits al País Basc, ja que «no té res a veure amb això», sinó que tracta d'establir unes bases sòlides i perdurables per a la defensa de la llibertat dels ciutadans. Ha afegit que l'acord constata que el PP i el PSOE comparteixen uns principis i valors en aquesta matèria.

El document, de cinc folis i tancat avui pel secretari general de la Presidència del Govern, Javier Zarzalejos, i el dirigent socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, parla del paper de les Forces de Seguretat de l'Estat i també crea una comissió de seguiment del pacte. L'acord convida a la resta de partits a sumar-se, però sempre que compleixin amb la Constitució i respectin l'Estatut de Guernica, ha dit Arenas, que ha considerat això impossible si al mateix temps es manté el diàleg amb formacions que van en contra d'aquests marcs de convivència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris