muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els líders polítics reiteren la validesa de la Constitució en el 22è aniversari

Llamazares critica que el Govern interpreti la Carta Magna com un text de «confrontació»

Les principals personalitats polítiques presents en la recepció oficial amb motiu del 22è aniversari de la Constitució, que tingué lloc en el Congrés dels Diputats, reiteraren la validesa de la Carta Magna després de més de dues dècades de vigència. El més crític, no obstant això, va ser el coordinador federal d'IU, Gaspar Llamazares, que assegurà que el Govern interpreta la Constitució no com si fos un text de concòrdia sinó de «confrontació i exclusió».

Per part del Govern, el president, José María Aznar, assegurà que «l'Espanya possible és l'Espanya constitucional, i l'Espanya desitjable és l'Espanya constitucional», pel qual, afegí, «hem d'estar satisfets que aquesta expressió de l'Espanya plural hagi estat una via de convivència, d'estabilitat i de progrés en aquests anys, i hem d'aspirar continuï sent aquesta via també en el futur».

Pel secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, aquest aniversari és la celebració de 22 anys de llibertat que, al seu judici, «és el fonament darrer» de la Carta Magna. A més, apostà per mirar al futur i pensar en els 22 anys que queden per endavant perquè, segons el seu parer, «els espanyols pensen que el millor ha de venir». Rodríguez Zapatero va dir que recorda de manera especial el dia en què es va aprovar la Constitució perquè, segons explicà, era la primera vegada en la seva vida que acudia a votar, ja que havia complert la majoria d'edat poc temps abans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris