nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Repsol i Cepsa abaixen la benzina dues i tres pessetes i mantenen el gasoil

Rato anima a reduir els preus i confia que el cru es consolidi en els actuals nivells

Les patrolieres Repsol i Cepsa abaixaren aquesta mitjanit dues i tres pessetes el preu de totes les benzines i mantenen el dels gasoils. Així, el preu mitjà de la benzina sense plom de 95 octans venuda a les estacions de servei de Repsol-YPF se situarà en 141'4 pessetes per litre, el de la sense plom de 98 octans en 156'3 pessetes i el de la gasolina súper en 152'3 pessetes. Per la seva part, el cost del litre del gasoil d'automoció es mantindrà estable en 128'9 pessetes.

L'operadora, que posseeix una quota de mercat del 45 per cent a Espanya, justificà aquesta baixada per la reducció de les cotitzacions internacionals de les gasolines i en l'apreciació de l'euro davant el dòlar durant els dos últims dies. Amb aquesta mesura, Repsol-YPF continua la tendència de reducció de preus iniciada el passat 3 de novembre, quan també va baixar dues pessetes el preu de totes les seves benzines després de dos mesos de pujades reiterades a causa de la pujada del preu del cru i de la fortalesa del dòlar davant l'euro. Pel que fa a Cepsa, segona petroliera espanyola amb un vint-i-cinc per cent de quota de mercat, el preu mitjà de la gasolina sense plom de 95 octans se situa en 140'9 pessetes per litre, el de la sense plom de 98 octans en 154'9 pessetes i el de la benzina súper en 150'9 pessetes. D'altra banda, el gasoil mantindrà les 127'9 pessetes per litre.

D'altre costat, el vicepresident segon i ministre d'Economia, Rodrigo Rato, animà les petrolieres que continuïn pel camí de la reducció de preus dels carburants, i expressà la seva confiança que el preu del barril de cru es consolidi en els actuals nivells, que freguen els 29'50 dòlars. El titular d'Economia ressaltà que l'evolució dels preus a Espanya «se situa en el mateix nivell o per sota de la UE», i assenyalà que aquest nou descens podria reflectir-se en l'IPC de desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris