algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Govern xifra en 7.500 milions el cost de les mesures contra les vaques boges

Dimarts es decidirà la data d'entrada en vigor

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Miguel Arias Cañete, xifrà ahir en 7.500 milions de pessetes el cost de les mesures adoptades en el Consell de Ministres de la UE per fer front a la crisi de les vaques boges, accions que hauran de posar en marxa el Govern central, les comunitats autònomes i els sectors productors afectats.

Segons explicà el ministre, el Govern facilitarà a les regions el 50 per cent dels equips i materials necessaris per a l'activitat de laboratoris i la totalitat de l'instrumental analític que s'utilitza en els tests de detecció de la malaltia de les vaques boges, amb una inversió global de 3.500 milions de pessetes. Cañete afegí que s'invertiran altres 4.000 milions de pessetes en la retirada dels materials específics de risc, especialment en la cadena d'escorxadors.

El Consell de Ministres d'Agricultura de la UE aprovà la prohibició de les farines càrniques durant sis mesos i la retirada dels bovins majors de 30 mesos que no hagin superat els tests de les vaques boges, la data d'entrada en vigor dels quals es decidirà dimarts que ve, amb el preu de compra als ramaders dels caps de bestiar que seran destruïts. La Confederació Espanyola de Fabricants d'Aliments Composts per a Animals (Cesfac) estimà que el preu mitjà dels pinsos pujarà un 8'5 per cent amb la prohibició de farines animals i xifraren en 500.000 tones l'increment de les importacions de soja per a l'elaboració de pinsos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris