nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Zapatero diu que el seu partit està en disposició de signar l'acord contra ETA

Arenas diu que el pacte contra l'intent de secessió a Euskadi «es pot tancar en uns dies»

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, va dir ahir a la localitat segoviana d'El Espinar que «atesa la magnitud del problema, i el que suposa de positiu un acord en la lluita antiterrorista, hauríem d'haver escenificat davant la ciutadania una capacitat resolutiva més gran i especialment el Govern». Rodríguez Zapatero afirmà que «qui ha marejat la perdiu» en aquestes converses «és el Govern», i recordà que «nosaltres fa més de vint dies que vàrem fer la proposta de pacte».

Després de reconèixer que s'ha obert un procés de negociació, «que jo crec que va raonablement bé», que les posicions «no són tan divergents» i que el seu partit està «disposat a signar des de fa dies», afirmà que «alguns potser volen prolongar el debat no sé per quina raó tàctica», encara que «la qüestió no s'adiu gens amb el tacticisme polític» i va dir al Govern espanyol que «ha de tenir les idees molt clares i ha de sumar i esforçar-se en aquest acord».

Del seu costat, el secretari general del PP, Javier Arenas, assegurà en la clausura de la Unió Interparlamentària que tingué lloc entre dilluns i ahir a Sevilla, que el pacte de coherència amb el PSOE per lluitar contra l'intent de secessió promogut a Euskadi pel PNB i ETA podria tancar-se en uns dies. Altres fonts de la negociació consultades precisaren que la conclusió d'aquestes negociacions, que es continuen mantenint intensament entre el secretari general de la Presidència, Javier Zarzalejos, i el diputat i exministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba podria produir-se en poc menys d'una setmana.

Javier Arenas puntualitzà que durant dos dies mantingueren una trobada interparlamentària a Sevilla que l'actual legislatura ha de ser la de la cohesió, però advertí que aquesta s'està veient amenaçada pel terrorisme. Per això, agraí l'esforç i el sacrifici que estan realitzant els seus companys del PP del País Basc i ha assegurat que els anys 2003 o 2004 es tindrà consciència del compromís d'unes persones del PP i del PSOE per defensar les llibertats a Euskadi.

El president del PNB, Xabier Arzalluz, criticà ahir que PP i PSOE negociïn sols un «tractat sobre antiterrorisme» i convidin després el PNB «al cafè» quan ja tenen un text tancat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris