algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Mayor Oreja surt en defensa de la Guàrdia Civil i lamenta la mort de l'immigrant

L'oposició vol que el ministre comparegui per l'incident de Tarifa

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, sortí ahir en defensa de la Guàrdia Civil després de la mort d'un immigrant la matinada de diumenge passat després de rebre el tret d'un agent a Tarifa. Mayor Oreja assegurà que aquest Cos és «qui està més interessat a aclarir allò que succeí». El ministre recordà que és la Guàrdia Civil la que ha posat a disposició de la Justícia el cas i la que «ha apartat l'agent del servei com a mesura cautelar».

Mayor Oreja defensà la tasca de la Guàrdia Civil a les costes de Cadis i qualificà d'«exemplar» l'actitud d'aquest Cos amb els immigrants. No obstant això, Mayor Oreja assegurà que s'arribarà fins a la fi per aclarir aquesta mort. A pesar d'aquesta explicació, diversos grups parlamentaris al llarg del matí mostraren les seves reaccions per la mort de l'immigrant.

D'una banda, la secretària general d'Afers Socials, Concepción Dancausa, va assenyalar que aquest és un fet aïllat, ja que la Guàrdia Civil fa feina amb molts immigrants que arriben a les costes espanyoles i aquest és l'únic contratemps que s'ha registrat enguany.

El portaveu socialista, Ramón Jáuregui, va afirmar que «és intolerable que pugui aturar-se un immigrant disparant-li». Així mateix, va afegir que «no podem entendre que sigui necessari l'ús de la força» i que estudien la petició de compareixença del ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja. Mentrestant, IU, PNB i CiU reaccionaven en la mateixa línia. L'adjunt a la Secretaria de Política Social de CCOO, José Antonio Moreno, afirmà ahir que per aquest sindicat és «absolutament lamentable que en un estat de dret s'esgrimeixin armes de foc contra immigrants indefensos i pacífics que estan desembarcant a les platges espanyoles a la recerca d'un millor projecte de vida o, fins i tot, de sobreviure».

Per la seva part, la secretària executiva confederal de Migracions d'UGT, Almudena Fontecha, exigí que s'aclareixin els «fets desgraciats que s'han produït a Tarifa» i, encara que manifestà que se n'haurà d'esperar la investigació, assegurà que no entenia que en una detenció fortuïtament es pogués disparar una arma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris