nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Aznar diu que l'aventura secessionista basca seria una «catàstrofe històrica»

Demana «altura de mires» per assolir acords que defensin la llibertat i la democràcia

64518

Aznar amb els dirigents regionals i provincials del PP, reunits a Segòvia.

El president del Govern, José María Aznar, assegurà ahir que seria una «catàstrofe històrica per a tothom» que s'imposàs a Euskadi una «aventura secessionista basada en criteris ètnics», per la qual cosa demanà «altura de mires» per assolir acords que defensin la llibertat i la democràcia.

En la seva intervenció de cloenda de la reunió de dirigents regionals i provincials del PP, José María Aznar es mostrà disposat a «arribar als acords que siguin necessaris» per garantir els drets i les llibertats de tots els ciutadans.

El president subratllà que l'aspiració de «crear i compartir una alternativa de llibertat», que el PP proposa al PSOE, «forma part del camí d'esperança» per solucionar el problema del terrorisme i garantir la convivència a Euskadi i la cohesió d'Espanya.

Aznar també apuntà, en referència als socialistes, que ell no pretén «apropiar-se» de la Constitució, sinó que es limita a defensar-la de manera «tranquil·la, serena i molt clara», perquè considera que la Constitució i l'Estatut «són els millors camins» per al futur.

«Jo no m'apropii de la Constitució, la defens i expòs les meves idees, i dic: Per què no ho fan vostès?», afegí Aznar, qui també afirmà que «aquí no estam per apropiar-nos de res, siguin vostès capaços de mantenir el mateix discurs a tot Espanya».

Aznar plantejà que si els populars no fossin tan «ferms i clars» en la seva defensa de la Constitució, a Espanya només s'escoltarien les veus dels que pretenen reformar els pactes territorials i la Carta Magna, una opció «absolutament legítima», però que ell considera que «no és correcta i que és inoportú», i que en qualsevol cas només és possible «respectant les regles del joc».

Assegurà que la seva intenció és només advertir dels «camins que porten a la tirania» i de propostes «perilloses» avalades pels que pacten amb els que donen suport als terroristes, no perquè deixin de matar sinó per «trencar» la Constitució amb l'objectiu d'aconseguir una «secessió per la imposició i el terror».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris