algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

SANITAT

•Nou cas de legionel·la L'Hospital Universitari de Valme de Sevilla negà ahir la possibilitat que es produeixi un brot epidemiològic de legionel·la a la capital sevillana, després de conèixer-se que des de fa més de 15 dies està internat en el centre un pacient amb un problema respiratori greu produït per aquest bacteri. Fonts hospitalàries assenyalaren que el malalt, un home de mitjana edat que es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) des del passat 16 de novembre, evoluciona favorablement i recalcaren el fet que la infecció va ser contreta fora del centre. E.P.

POLÍTICA

•ERC proposa una cimera de partits Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) proposà ahir, després de la celebració del seu Consell Nacional, que el president del Parlament convoqui una cimera de partits polítics catalans amb l'objectiu d'«adoptar una política unitària respecte a la qüestió basca», basada en «el diàleg, la pau i el respecte a totes les idees polítiques». ERC, que condemnà l'assassinat de l'exministre socialista Ernest Lluch, es referí a la manifestació de repulsa que va tenir lloc a Barcelona i afegí que la considera «un mandat de la societat catalana a tots els partits polítics per extremar els esforços per aconseguir el diàleg i la pau».E.P.

RAMADERIA

•Acudit sense sentit sobre vaques boges El secretari general de la Unió de Petits Pagesos (UPA), Fernando Moraleda, definí ahir com «un acudit sense sentit» les declaracions efectuades per la ministra de Sanitat i Consum, Celia Villalobos, en les quals recomanava als consumidors que no comprassin «carn de ganga». Moraleda, qui acudí ahir al Congrés de la UPA de Màlaga, insistí que a Espanya hi ha una «total falta d'informació» sobre aquesta malaltia, «una desinformació que ha de solucionar el Govern però no amb rodes de premsa per tranquil·litzar la societat ni amb declaracions inútils, sinó mitjançant la planificació d'una política adreçada a l'eradicació d'aquesta malaltia».E.P.

EUSKAL HERRIA

•Manifestació d'EH contra la Constitució EH ha convocat per avui una manifestació a la capital alabesa amb la qual l'agrupació abertzale vol recordar que, «igual que fa 22 anys, aquest poble diu no a la Constitució espanyola». «Els franquistes fora d'Euskal Herria. «A Euskal Herria Constitució basca», és el lema de la manifestació que partirà de la plaça Bilbao i recorrerà els carrers cèntrics de la capital alabesa. La coalició abertzale denuncià que l'Ajuntament de Vitòria hagi prohibit, «al·legant problemes de trànsit», la col·locació d'un escenari a la plaça de la Virgen Blanca per poder celebrar un acte polític després de la manifestació.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris