muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Ahir entraren en vigor els preus de referència dels medicaments

Els laboratoris han reduït el preu de 312 presentacions

L'Ordre Ministerial que regula els preus de referència dels medicaments es començà a aplicar ahir, informà el Ministeri de Sanitat i Consum mitjançant una nota en la qual recorda que aquesta mesura pretén racionalitzar la despesa farmacèutica i, al mateix temps, representa un estalvi per als pacients.

El preu de refèrencia és la quantia màxima que finançarà el Sistema Nacional de Salut per a la dispensació d'especialitats farmacèutiques bioequivalents incloses en un conjunt homogeni, entenent per tal el constituït per especialitats que tenguin la mateixa composició en substàncies medicinals, forma farmacèutica, dosis, via d'administració i presentació, sempre que hi existeixi almenys una especialitat farmacèutica genèrica (EGF).

El nombre de conjunts homogenis constituïts és de 114, que formulen 42 substàncies medicinals en 714 presentacions, de les quals 285 es comercialitzen amb marca i 429 com a genèrics. Per adaptar-se al preu de referència, els laboratoris han reduït voluntàriament el preu de 312 presentacions, amb una rebaixa mitjana del 14'4%. Es calcula que els preus de referència també comportaran un estalvi important per al Sistema Nacional de Salut que, durant el primer any, serà d'almenys 19.500 milions de pessetes. En les prescripcions de preu superior a l'establert com de referència, el farmacèutic substituirà el medicament prescrit pel genèric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris