algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El PSOE vol firmar el pacte d'Estat contra ETA abans del 6 de desembre

Rodríguez Zapatero destaca les contradiccions entre la postura d'Aznar i la del PP

El PSOE pretén que el Govern accedeixi a afirmar el pacte d'Estat contra el terrorisme abans del proper dia 6 de desembre, com també va dir ahir el portaveu del partit, Jesús Caldera. El secretari general socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, es mostrà disposat a firmar el pacte com més prest millor, encara que assegurà que existeixen contradiccions entre la posició del Govern la de les ONG i la del PP.

El ministre portaveu del Govern, Pío Cabanillas, respongué que encara queden moltes preguntes sense resposta en les negociacions, cosa que fa que el calendari per firmar el pacte no sigui important de moment. «Tal vegada puguem subscriure el pacte d'Estat contra el terrorisme abans del 6 de desembre», va dir ahir Caldera, que a més es mostrà partidari que l'acord sigui extensible a totes les forces polítiques democràtiques, llevat de les que se'n vulguin «autoexcloure per no acceptar l'Estatut i la Constitució».

De fet, el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, mostrà la disposició del seu partit a firmar «un pacte per unir, per sumar i perquè la immensa majoria dels ciutadans pugui tenir un horitzó de llibertat» com més prest millor. «No és necessari esperar més temps», afegí, ja que «hi ha un alt grau ampli d'acord en allò que ha de ser una política antiterrorista més enllà que alguns aixequen la veu».

No obstant això, el líder socialista advertí que no posaran terminis al Govern perquè firmi el document, ja que aquest no és l'objectiu de la seva proposta. La posició flexible del PSOE en aquest punt és una manera de demanar a l'executiu que suavitzi també la seva pel que fa a l'entrada d'altres partits en el pacte. «La història està farcida de fracassos quan s'intenta treure endavant la veritat absoluta sense compartir-la amb molts», va dir Rodríguez Zapatero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris