algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Govern creu injustificada l'alarma social a causa de les vaques boges

El ministre portaveu demana calma davant la malaltia

El ministre portaveu del Govern, Pío Cabanillas, indicà que l'alarmisme social sorgit després de l'aparició a Espanya d'un cas d'encefalopatia espongiforme bovina (EEB) és «injustificat», per la qual cosa demanà calma i féu una crida formal «al sentit comú per no confondre l'opinió pública».

Cabanillas va fer aquestes declaracions ahir després de la reunió del Consell de Ministres, en què el Govern aprovà una partida pressupostària de 2.417 milions de pessetes per finançar la compra de 546.000 «kits» de diagnòstic per a la detecció de l'EEB, malaltia coneguda com el mal de les vaques boges. Recordà que el 95% de la carn consumida a Espanya procedeix d'animals sacrificats entre els vuit i els 14 mesos, edats en què el ramat boví no desenvolupa el prion de l'EEB, i insistí que el Govern mantindrà la seva política informativa de transparència i que en cap cas no es pot parlar d'epidèmia.

Amb objecte de coordinar les actuacions de lluita contra l'EEB entre les comunitats autònomes i el Ministeri d'Agricultura, el Consell de Ministres també aprovà els criteris generals per a la subscripció de convenis de col·laboració.

L'acord recull les diferents formes de col·laboració per al control oficial de l'EEB en tot l'Estat espanyol, per realitzar, en els laboratoris oficials que les regions designin, les proves analítiques de detecció de la malaltia.

El text aprovat recull, per a la subscripció dels convenis bilaterals, l'aportació per part del MAPA d'almenys 350.000 mostres per a la realització del test de detecció «priònic» durant el període 2000-2001, per a la qual cosa es disposa d'una fitxa de 2.417 milions de pessetes amb els quals s'adquiriran 546.000 mostres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris