nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Govern indulta Gómez de Liaño en contra de l'informe del Suprem

La mesura s'aplicà a altres 1.442 condemnats, entre ells els de Filesa i Tani

89910

Els fills de Tani reberen amb alegria l'indult parcial per a la seva mare

El Consell de Ministres concedí ahir l'indult a l'exjutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez de Liaño acceptant el criteri favorable de la Fiscalia, i en contra de l'informe de la Sala Penal del Tribunal Suprem, que va condemnar el magistrat a quinze anys d'inhabilitació per tres delictes de prevaricació, cosa que li va comportar que el Consell General del Poder Judicial el separàs de la carrera judicial. No obstant això, no podrà tornar a exercir mai a l'Audiència Nacional, ja que l'hi és prohibit durant 25 anys, i quan es compleixi aquell termini ja estarà jubilat.

El Govern espanyol ha atorgat la mesura de gràcia amb motiu de l'any jubileu, que l'ha portat a concedir el mateix dia 1.442 indults més que tinguessin el suport del fiscal o del tribunal sentenciador, o bé de tots dos, encara que aquests dictàmens no són vinculants per a l'Executiu. Entre els indultats es troben a més de Gómez de Liaño, tres condemnats del cas Filesa, María Teresa Moreno Maya «Tani» i 460 insubmissos. Sobre els insubmissos, el Govern ha acordat dos tipus de mesures, una condonar les penes als 30 casos que restaven anteriors al 1995 i l'altra acordar per a tota la resta que la inhabilitació absoluta de deu anys es redueixi als quatre anys d'inhabilitació especial.

El Govern també indultà l'exdiputat socialista Carlos Navarro i els exresponsables de Filesa Luis Oliveró i Alberto Flores, condemnats a onze anys de presó el primer i deu els altres dos. Per a tots ells s'ha concedit un indult parcial. A més a més, una altra de les beneficiades de la mesura de gràcia ha estat Teresa Moreno Maya «Tani», que va ser condemnada per l'Audiència Provincial de Madrid a catorze anys i vuit mesos de presó per haver mort el seu marit i li ha estat condonada per una pena de dos anys i sis mesos.

Pel que fa a Gómez de Liaño, el magistrat, després de conèixer la notícia, agraí la decisió del Govern encara que va dir que confia en el Tribunal Constitucional perquè «no vaig fer res antijurídic». Goméz de Liaño mostrà la seva gratitud «a tanta gent que m'ha estat donant el seu suport i ha confiat en mi» i estimà que «el normal i prudent és no estar allà "en l'Audiència Nacional" després del que vaig passar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris