nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

El Congrés aprova la reforma legal que endureix les penes per kale borroka

PSOE i CiU donen suport al Govern, però negociaren la suavització de la llei

El ple del Congrés aprovà ahir quasi per unanimitat el projecte de llei de modificació del Codi Penal i de la Llei del menor en relació amb delictes de terrorisme, que inclou mesures consensuades entre el PP i el PSOE com la de limitar a cinc anys com a màxim l'internament per a menors de 16 anys. El text va ser aprovat amb el suport del PP, PSOE, CiU i CC i rebutjat pel PNB, IU i el grup mixt perquè consideraren que l'actual sistema penal disposa d'instruments legals per lluitar contra el terrorisme.

Després de la votació, el ministre de Justícia, Àngel Acebes, es va mostrar satisfet pel «gran suport» donat a aquesta reforma, que recull «mesures eficaces i efectives en la lluita contra el terrorisme en supòsits que creen una indignació enorme». Acebes destacà la possibilitat de perseguir amb més eficàcia, per exemple, l'exaltació dels delictes terroristes o de la banda armada mateixa, la humiliació de les víctimes o el terrorisme urbà, «actituds que, o no eren penades, o no ho eren prou» i que ara comportaran una responsabilitat penal.

El text, que serà remès al Senat, conté un conjunt de mesures per reforçar la lluita contra ETA, entre elles, la creació d'aquests nous delictes i l'increment de protecció per a regidors encalçats per la violència terrorista. A més, el projecte fixa un màxim de cinc anys d'internament en règim tancat per a menors de 16 anys i de deu anys per a joves de fins a 18 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris