nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

El PSOE insta el Govern a accelerar la decisió sobre el pacte contra ETA

Mayor demana una «alternativa d'esperança» conjunta amb el PSOE per a Euskadi

El PSOE instà ahir el Govern espanyol a «accelerar» la resposta sobre el pacte contra ETA perquè considera que, tres dies després de rebre el document elaborat pel PSOE, és temps suficient per haver adoptat una decisió sobre la qüestió, segons informaren fonts socialistes. Aquestes mateixes fonts aclariren que, si no hi ha resposta en un temps prudent o si aquesta és negativa, presentaran una iniciativa parlamentària, probablement, a principis de la setmana que ve.

Els responsables de la direcció del PSOE consideren que s'està produint una contradicció en el Govern espanyol, ja que el president, José María Aznar, els va instar a arribar a un pacte perquè considerava que «el temps s'acaba» i ara, han precisat, tres dies després que el PSOE ha fet arribar a Moncloa, de la mà d'Alfredo Pérez Rubalcaba, un document en el qual fusionava les respostes a les preguntes formulades per l'Executiu i la proposta inicial del PSOE, encara no s'hi ha pronunciat.

D'altre costat, Mayor Oreja assegurà ahir que el diàleg amb el PSOE sobre Euskadi i sobre ETA és fonamental per construir «una alternativa d'esperances», que només pot sortir d'una visió conjunta del problema d'Euskadi per part del Govern i del primer partit de l'oposició. El PSOE, iniciador de la proposta de diàleg, desitja que el PNB pugui incorporar-s'hi. No obstant això, el portaveu socialista, Jesús Caldera, sol·licità als nacionalistes bascs que convoquin eleccions i que abandonin el Pacte de Lizarra, tot i que no com a condicions prèvies per parlar amb aquesta força política, així com ho demana el PP.

Un «projecte comú». Això és el que demana Mayor Oreja al PSOE per acabar amb el conflicte a Euskadi. «Ens sembla fonamental una alternativa d'esperança, i per això ens sembla cabdal tenir una visió comuna d'Euskadi, un disseny comú del qual podria ser una alternativa», va afegir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris