muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El Govern destinarà 2.400 milions als tests de control de les vaques boges

Regne Unit, Suècia, Finlàndia i Bèlgica bloquegen la prohibició de farines animals

El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, anuncià ahir que el Govern, en la reunió de la Comissió delegada, ha decidit establir un conveni amb les CA pel qual es compromet a finançar íntegrament amb 2.400 milions de pessetes el cost dels tests Prionix que es realitzaran per assumir els compromisos que la UE posarà en marxa a fi d'analitzar els caps de bestiar sacrificats de més de 30 mesos, com també la meitat de les infraestructures de tots els laboratoris i el cost de personal que requereix la posada en marxa d'aquests tests.

L'acord de la Unió Europea d'analitzar tots els caps de bestiar de més de 30 mesos que es pretenguin dedicar a consum humà a partir de l'1 de gener del 2001 durà Espanya a realitzar un total de 350.000 tests. La primera remesa de proves adquirida per l'Estat espanyol es dedicarà, immediatament, a analitzar els exemplars gallecs de més de 24 mesos, uns 16.000.

Mentrestant, els representants del Regne Unit, Suècia, Finlàndia i Bèlgica votaren ahir en contra, en el Comitè Veterinari Permanent, de la proposta de la Comissió Europea per suspendre totalment l'ús de farines animals en l'alimentació animal. Aquests països han bloquejat la proposta perquè consideren que no hi ha arguments científics per a la prohibició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris