nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Brussel·les suspèn el pagament de 9.650 milions a Catalunya per gestions irregulars

Catalunya ha deixat d'ingressar, fins ara, un total de 58 milions d'euros (9.650 milions de pessetes) del Fons Social Europeu per presumptes gestions irregulars en el marc els casos Pallerols i Mendes i pel retard de la Generalitat a comunicar dades oficials sobre les irregularitats.

Segons informaren ahir fonts comunitàries, Catalunya podria haver rebut els dos primers avançaments de l'import total del Fons Social Europeu que li corresponia amb càrrec al pressupost comunitari de 1999, 58 milions d'euros, un vuitanta per cent de la seva assignació per a l'exercici.

Després de constatar indicis d'irregularitats, els serveis de la Comissió Europea han suspès el pagament d'aquests fons com a mesura cautelar i prendrà una decisió definitiva quan tengui dades contrastades sobre l'import del frau. Aquestes fonts indicaren que el Govern espanyol, l'interlocutor oficial de Brussel·les, envià ahir xifres concretes sobre les presumptes irregularitats, que l'Executiu comunitari vol ara confirmar i contrastar.

A continuació, els serveis de Treball i Afers Socials de la Comissió, dels quals depèn el Fons Social Europeu, proposaran al Col·legi de Comissaris que retalli oficialment les quantitats remeses a Catalunya, d'acord amb l'import del frau. Segons les estimacions actuals, la quantitat definitiva que es podria perdre ronda els catorze milions d'euros (2.330 milions de pessetes).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris