nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Breus

• ECONOMIA

Beneficis del BSCH El Banc Santander Central Hispano (BSCH) obtingué en els nou primers mesos de l'any un benefici net atribuït de 273.178 milions de pessetes, cosa que representa un augment del 35'6 per cent davant els 201.510 milions de pessetes comptabilitzats en el mateix període de l'any passat, informà ahir l'entitat. El banc explica que els resultats del grup reflecteixen l'impuls comercial de les diferents àrees de negoci, l'augment de la activitat, amb més ingressos per comissions i operacions financeres, i la millora en l'eficiència operativa. En els guanys es comptabilitzen 82.907 milions procedents de la participació del BSCH en els beneficis dels bancs aliats europeus, xifra que representa un 123 per cent més que l'any passat.E.P.

Inversions de Gas Natural La companyia Gas Natural invertirà 166.386 milions de pessetes (1.000 milions d'euros) per convertir-se en un nou operador elèctric i aconseguir una quota de mercat del 15 per cent l'any 2005. L'empresa es configurarà com una comercial de telecomunicacions. El president de l'empresa gasista, Antonio Brufau, assegurà, en la roda de premsa prèvia a la junta d'accionistes, que el Reial Decret de mesures liberalitzadores del mes de juny passat anticipa la liberalització del gas i de l'electricitat i li permetrà competir a tots els sectors energètics.E.P.

Les esmenes del PP El Grup Popular en el Congrés dels Diputats presentà ahir unes 100 esmenes al projecte de llei de pressuposts generals de l'Estat per 2001 i a la Llei d'acompanyament, que suposen una «reordenació» de la despesa pressupostària d'uns 28.000 milions de pessetes, segons estimà en roda de premsa els portaveus d'Economia i de Pressuposts del PP, Vicente Martínez-Pujalte i Rafael Cambra, respectivament.E.P.

• CATALUNYA

El projecte d'UDC El president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, afirmà ahir que UDC «no pot estar permanentment qüestionant el marc d'Estat», ja que «el seu projecte no és independentista en la mesura que pretengui segregar-se d'Espanya i crear un Estat propi». No obstant això, el líder d'UDC subratllà que, «tot i acceptar la Constitució i l'Estatut i considerar que han estat positius per a Catalunya, els Governs successius a nivell espanyol mai no han complert el pacte d'Estat que va suposar l'Estatut».E.P.

Pujol, sobre les pluges El president de la Generalitat, Jordi Pujol, assegurà ahir que el Govern català «garanteix una resposta adequada als efectes de les riuades» dels darrers dies a Tarragona. Pujol va fer aquestes declaracions ahir durant la seva visita a diverses localitats de la comarca del Montsià afectades per les tempestes. El president afirmà que, després de fer un càlcul dels costs, el seu Govern intentarà «atendre i resoldre el més bé possible» la situació. Així mateix, Pujol demanà confiança a la població i afegí que «tots hi posarem el coll».E.P.

• CARBURANTS

Concentracions a Madrid Els pagesos reprendran les seves protestes pel preu del gasoil agrícola a partir d'avui, amb una gran concentració del sector a Madrid davant la seu del Ministeri d'Agricultura. També es convocaren tractorades en cada província per als dies 23 i 24 de novembre, «a les quals seguiran concentracions en cada capital, el dia 25», segons declaracions del coordinador general del sindicat Unió de Pagesos, Josep Maria Bàssora.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris