nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Els jutges reforcen el compromís amb l'estat de dret, tot i les morts

Asseguren que els atemptats no alteraran el compliment de la llei

Autoritats judicials i representants de les associacions de jutges expressaren la seva més enèrgica repulsa pel triple assassinat d'ETA a Madrid i mostraren el seu compromís amb l'estat de dret, al temps que destacaren la trajectòria laboral de José Francisco Querol. La capella ardent del magistrat i del conductor del vehicle quedà instal·lada ahir horabaixa a la sala de plens del Tribunal Suprem.

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Javier Delgado Barrio, garantí «el compromís del TS i de tots els jutges i tribunals d'Espanya amb l'estat de dret» i afegí que atemptats com el d'ahir no tenen la més mínima «possibilitat d'afectar l'estricte compliment de les funcions que la Constitució els encomana».

En una declaració institucional, Delgado lamentà «l'atac a la convivència en pau del poble espanyol», mentre que el president del Tribunal Constitucional, Pedro Cruz Villalón, expressà la seva «consternació i condemna pel vil atemptat». El portaveu del CGPJ, Benigno Varela, assegurà que «l'estat de dret és l'únic marc possible pel desenvolupament d'una societat democràtica, que no serà mai suplantat per la violència, i així serà defensat per tots els integrants del Poder Judicial».

El president de la Sala Cinquena del Tribunal Suprem, José María Ruiz-Jarabo, assegurà després de visitar la viuda del magistrat que «era una persona entranyable a qui només quedava un mes per jubilar-se». El ministre de Justícia, Àngel Acebes, afirmà de la seva banda que «la gent de bona voluntat no podem entendre els objectius que es volen aconseguir amb una bomba o un tir a la nuca» i explicà que és un «moment duríssim per a la viuda i el fill».

Mentrestant, el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, assegurà que «la guerra l'hem guanyada, encara que els terrorsites guanyin alguna batalleta amb tant de dolor i pessimisme», i destacà la seva tristesa per aquest fet, a la vegada que assegurà que és horrible que morin tres persones «així com així».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris