nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Aznar acusa PNB i EA de legitimar la violència i insultar les víctimes d'ETA

El Govern i els partits polítics expressen el seu rebuig i fan una crida a la unitat

El rei, el Govern, els partits polítics democràtics i les forces socials mostraren ahir el seu rebuig i condemna per l'atemptat que costà la vida a Madrid al magistrat José Francisco Querol, al seu escorta Jesús Escudero, i al conductor del seu cotxe, Armando Medina.

El president del Govern, José María Aznar, acusà el PNB i EA de «donar cobertura» als autors dels atemptats terroristes i de sostenir un doble discurs que rebutja els assassinats mentre «legitima» la violència, en una actitud d'«insult permanent» a la consciència de les víctimes.

Aznar subratllà que «el màxim representant del PNB» ha donat suport a una «infame carta» a favor d'ETA en la qual s'insulta el Govern i l'Estat i es demanà com es pot demanar unitat amb qui entenen que allò bo és «trencar amb l'Estat de dret».

El rei Joan Carles expressà la seva solidaritat als familiars de les tres persones mortes i als ferits en l'atemptat, i assegurà que els assassins «més tard o aviat pagaran els seus crims».

El secretari general del PP, Javier Arenas, manifestà la necessitat de mantenir «confiança» en els instruments de l'estat de dret i en les Forces i cossos de Seguretat com a «pilars fonamentals» en la lluita contra el terrorisme, com també de «no caure en la desesperança» davant el terrorisme d'ETA.

El ministre de Defensa, Federico Trillo, destacà també que ETA eligeix les seves víctimes «entre els servidors de l'Estat precisament perquè vol subvertir-lo», però subratllà que «l'estat de dret ens protegeix a tots».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris